08-715 11 75

Bryggavägen 133, 178 51 Ekerö, Sweden

©2019 by Addwater - upplevelser och event. Proudly created with Wix.com

VÅRA UTBILDNINGAR

Vi erbjuder utbildningar för både fritidsbåtslivet och för den mindre yrkessjöfarten. Hos oss på Addwater kan du tillexempel utbilda dig till Ribbåtsförare. Vi genomför våra teoriutbildningar i centrala Stockholm och våra praktiska utbildningar på Jungfrusund som ligger på Ekerö.

IMG_1984.JPG
IMG_0412.jpeg

FARTYGSBEFÄL KLASS VIII

Fartygsbefäl klass VIII är en utbildning för dig som vill köra yrkesmässig trafik med mindre fartyg i skärgården eller kustnära. Fartygsbefäl klass VIII ersätter det som tidigare kallades för Skepparexamen. Vår kurs genomförs på fem intensiva dagar i centrala Stockholm.

Kommande kurser:
7-12 oktober 2019 Skeppsholmen, Stockholm

Priser:
Enbart kurs - 7495 kr plus moms.
Litteratur - 900 kr plus moms.
Examination - 1000 kr plus moms.
Logi 5 nätter inkl frukost - 2500 kr plus moms.

HANDHAVANDE AV SNABBA FARTYG

En fyra dagar lång utbildning för dig som vill lära dig köra snabba motorbåtar och ribbåtar. Snabba fartyg kursen ger dig behörighet att vara befälhavare och styrman på fartyg som kan gå 35 knop eller mer i yrkesmässig trafik. Korrekt namn på kursen är Handhavande av snabba fartyg men i dagligt tal kallas den oftast för snabba fartyg eller HSF.


Kommande kurser:

19-22 sep 2019 - Skeppsholmen, Stockholm


Priser: 

12 000 kr plus moms.

I priset ingår kurslitteratur och examination.

Logi 4 nätter inkl frukost - 2000 kr plus moms.

160730_pickla-551.jpg
IMG_1228.jpeg

MASKINBEFÄL KLASS VIII

Maskinbefäl klass VIII är en grundläggande utbildning i hur en modern bensin- och dieselmotor fungerar. Utbildningen omfattar även grundläggande el samt övriga system ombord såsom framdrivning, värme, pumpar, med mera. 

Med Maskinbefäl klass 8 kan du vara teknisk chef ombord på fartyg med mera än 550 hk i inre fart. Exempelvis RIB med dubbla utombordare, bogserbåtar eller andra liknande fartyg. 

I närfart krävs maskinbefäl klass åtta redan vid 100 hk.


Kommande kurser: 

19-20 oktober 2019 - Jungfrusund, Ekerö


Pris: 

Enbart kurs inkl lunch - 4000 kr plus moms.

Litteratur: 300 kr plus moms.

Examination 1000 kr plus moms.

Logi 2 nätter inkl frukost - 1400 kr plus moms.

FÖRARINTYG MED BÅTPRAKTIK

Förarintyg är en grundläggande utbildning och båtpraktik för dig ska framföra en fritidsbåt. Förarintyget kallas ibland också för skärgårdsskepparen. Oavsett vilket namn du vill använda genomförs Förarintyget på två dagar och fokuserar på grunderna inom navigation, sjövägsregler och säkerhet för dig med någon typ av fritidsbåt och/eller vattenskoter.


Innehållet i Förarintyget är framtagen av Nämnden för bålivsutbildning och avslutas med en teoretisk examination. Vår utbildning varvar föreläsning med egna övningar och uppgifter. När du tar Förarintyget med Addwater får du lära dig allt från att lägga ut kurser i sjökort till väjningsregler på sjön och säkerhet. 

Kommande kurser: 
13-16 augusti 2019

Examination: 16 augusti kl 15.00

Pris: 
4.500kr inkl moms

För- & eftermiddagsfika samt lunch ingår i kursavgiften. 

 

LÄR DIG ALLT OM ATT KÖRA VATTENSKOTER

Dagen börjar med genomgång på sjövägsregler, relevanta delar av svensk sjölagstiftning, omdöme, ansvar och lämplig utrustning. Resten av vår vattenskoterkurs ägnas åt praktik i både låg och hög fart samt säkerhetsmoment såsom åtgärder om du välter med din vattenskoter eller om du får motorhaveri. Målet med vår vattenskoterkurs är att du ska lära dig ta hand om din vattenskoter på bästa sätt samt bli en bättre förare av vattenskoter. Vi fokuserar bland annat på rätt teknik att köra fort och säkert. Under vår vattenskoterkurs kommer du få träna att köra runt bojar i en bana. Du får även information om hur du kan delta i tävlingar med vattenskoter.

BLI EN BÄTTRE BÅTFÖRARE MED EGEN BÅTCOACH

Vår båtcoach fokuserar till 100% på dig och för att du ska bli en bättre båtförare. Vi bestämmer plats och du säger vad du vill lära dig sen börjar vi öva. Du kanske har köpt ny båt och är ny på sjön och vill ha hjälp med de första och mest grundläggande stegen eller så har du många års erfarenhet men vill lära dig att trimma båten rätt, köra säkert genom vågor och spara bränsle.
Oavsett vad garanterar vi att vi tillsammans kommer uppfylla din mål.