top of page

ÅK RIBBÅT

I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD OCH MÄLAREN

Att åka Ribbåt i Stockholm och Mälaren med oss på Addwater är ett fartfyllt och garanterat köfritt alternativ som transport till en konferens eller restaurang. Ribbåt i Stockholm och Mälaren kan även bokas som en aktivitet med start och stopp på samma plats. Kanske åker vi till ytterskärgården för att se säl och havsörn och uppleva tystnaden och det karga landskapet eller så åker vi till olika slott i Mälaren för att uppleva historia och sevärdheter. Sommartid blomstrar skärgården med massor av trevliga skärgårdskrogar dit det är synnerligen lämpligt att åka ribbåt. 

 

När du bokar RIB med oss på Addwater så ingår alltid overall eller seglarjacka, flytväst och glasögon. Vi hämtar er till exempel på Strandvägen eller Klara Mälarstrand i centrala Stockholm och tar er garanterat köfritt, tryggt och snabbt till er önskade destination. Givetvis går det också bra att hitta en lämplig brygga närmare er adress där vi börjar vår upplevelse med ribbåt. 

Ribbåtar har varit ett vanligt inslag i Mälaren och Stockholms skärgård i mer än 20 år. Förmodligen är det just för att Stockholm med Mälaren och skärgård inräknat erbjuder så otroligt många olika unika upplevelser som lämpar sig synnerligen bra för just ribbåt. Med ribbåt tar du dig snabbt och tryggt till olika platser utan att behöva sitta i kö. Dessutom är det fartfyllt och roligt att åka ribbåt i Stockholm. Skärgården och Mälaren erbjuder lite olika möjligheter och upplägg för ribbåt. Mälaren med alla sina slott och historia. Skärgården med naturen och de lite mer ensamma och ensliga. Åtminstone när vi närmare oss den yttersta skärgården.

RIB är en förkortning för Rigid Inflatable Boat vilket betyder att det fasta skrovet är försett med en uppblåst tub runt båten. Detta ger en stabil och säker båt som är trygg och bekväm att använda även när vinden skapar vågor på vattenytan. Våra ribbåtar har plats för 12 passagerare per båt och framförs av en besättning av två personer. Toppfarten är +54 knop vilket är samma sak som 100 km/h eller mer. Trots den höga farten är det säkert att åka ribbåt. En av våra ribbåtar i Stockholm är just nu försedda med nya diesel utombordare av märket OXE. Detta ger att vi kan köra på HVO som bränsle och därmed är din resa klimatneutral till 96%. Bra eller hur!

Sitt inte i kö - åk RIB! 

Varmt välkomna ombord!

RIB: Eventtjänster

UPPLEVELSER MED RIBBÅT

Välj något av våra standardupplägg som du hittar nedan eller kontakta oss för att sy ihop ett alldeles eget upplägg bara för er.

Välkomna ombord!

160730_pickla-949_edited.jpg

Boka RIB för en fartupplevelse i Mälaren eller i Stockholms skärgård. Vi utgår från centrala Stockholm eller från en brygga nära dig. Vill ni bli avsläppta på en annan brygga går det givetvis bra.

Fördelen med att åka RIB till ert möte, konferens eller fest är att resan är garanterat köfri och därmed punktlig. Sitt inte i kö - åk RIB!

Vi klimatkompenserar gärna resan och lämnar en klimatrapport vid önskemål.

Pris;

Från 9.995 kr exkl 6% moms per båt

Båthuset.jpeg

RIB MED MIDDAG PÅ SKÄRGÅRDSKROG

Vi har flera alternativ att välja på med avresa från Strandvägen eller Klara Mälarstrand i centrala Stockholm.

Med restid på 30 - 90 min finns det under sommaren en rad trevliga krogar att välja på. Välj mellan nya fräscha Kolmilan på Ekerö, Grinda Värdshus, Syrran & Jag på Rindö, Svartsö krog, Finnhamns värdshus, rustika bistro Sågen eller varför inte Sandhamns värdshus. 

Pris;

RIB båt ToR från 9.995 kr exkl 6% moms

Priser exkl mat & dryck

160730_pickla-551.jpg

Vi åker RIB mellan olika restauranger. Ni bestämmer hur många stopp vi ska lägga in och innan avresa gör vi på Addwater en unik meny för er valda resa. När båten kommer fram till restaurangen står maten på bordet. Kombinera gärna med ett stopp på ett lokalt bryggeri för ölprovning.

Pris;

Från 15.000kr exkl 6% moms

Kostnad för mat och dryck tillkommer 

Ölprovning med Anders .jpg

ÖLPROVNING MED BRYGGERIVISNING OCH MIDDAG

Från Klara Mälarstrand i centrala Stockholm åker vi RIBbåt mot Drottningholms slott och Ekerö. På Ekerö stannar vid för en rundvandring på Ekerö brygghus där ni också får en genomgång på hur öl tillverkas. Därefter åker vi vidare till restaurang för ölprovning och middag.

Hela aktiviteten tar cirka 5 timmar.

Pris exkl moms;

RIB båt för 12 personer ToR - fr 9.995 Kr 

Bryggerivisning + ölprovning - 4.000 kr

Ölprovning - 495 kr per person

Tre rätters middag - 695 kr per person

160730_pickla-551.jpg

Från Klara Mälarstrand i centrala Stockholm åker vi garanterat köfritt till Mälarens fräschaste marina Jungfrusund.  Här kan ni njuta av en god lunch, middag eller konferera vid Mälarens strand. Här erbjuds även många olika aktiviteter såsom äventyrsgolf, paddel, Speedcats, Flyboard, Waterballs. Du kan hyra bastuflotte, båtar, vattenskoter, SUP och kajaker. Det finns även klädbutiker, hud- och hårvård, massage och gym på området.

Effektiv restid är 25 min enkel resa.

Pris (exkl moms); 

Från 6.995 kr enkel resa

Från 9.995 kr tur och retur

Båthuset.jpeg

SISTA UTPOSTEN

Vi möts på Strandvägen i centrala Stockholm och tar oss ut mot ytterskärgården. Efter cirka 1,5 timmars resa är vi framme i porten till ytterskärgården och här kommer ni få uppleva en tystnad och ett lugn som du bara hittar i yttre skärgården. Vi gör ett strandhugg på en liten kobbe, fikar och upplever naturen med säl och havsörn. Resan går att kombinera med lunch och/eller middag på skärgårdskrog.

Pris (exkl moms);

Porten till ytterskärgården - 3 timmar - från 13.995 kr/båt

Sista utposten - 4 timmar tur och retur - från 15.995 kr/båt  

RIB Kontakta oss

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Tack för ditt meddelande!

bottom of page