Förarintyg med båtpraktik för dig som är 12-15 år!_Kursen genomförs 17-19 juni på Ekerö, J

BOAT WEEK FÖR DIG SOM ÄR 12-14 ÅR

Direkt efter skolavslutning genomför vi en fem dagar lång ungdomskurs i Förarintyg för dig som är minst 12 år gammal men inte har fyllt 15 år. Vi varvar teoretiska lektioner med praktiska moment. Boat week är dels inriktad på allmänna kunskaper som ingår i Förarintyget dels praktiska övningar med mindre motorbåtar. Boat week fokuserar inte på segling och segelbåtar. Sista dagen gör vi ett teoretiskt prov för Förarintyg. 

Under Boat week ägnar vi förmiddagen åt teori och eftermiddagen åt praktik. Exempel på praktiska övningar är att manövrera en mindre motorbåt, navigationsövningar, prova olika typer av flytvästar, öva på att ta hand om en kompis som trillat över bord, övning med handbrandsläckare och brandfilt. Det är också viktigt att vi har roligt tillsammans och får njuta av sommaren. Därför provar vi att paddla Stand Up Paddel och Waterballs. Ett självklart moment på Boat week är att köra Speedcats och få en introduktion till motorbåtsracing.

Under kursen serveras fika på förmiddag och eftermiddag. Lunch äter vi på Restaurang Jungfrusund. Läraren börjar första lektionen  kl 09.00 varje dag men alla deltagare är välkomna från klockan 08.00 på morgonen. Vi avslutar dagen klockan 16.00.

I priset ingår litteratur, provavgift för Förarintyg, lunch och fika. Du behöver inte ta med flytväst till de praktiska momenten.

Pris:

6.950 kr per deltagare inkl lunch, fika, litteratur samt examinationsavgift.

Nästa kurs:

13-17 juni 2022

 

Mer info om vår ungdomskurs - Boat week

Inträdeskrav:

Minst 12 år gammal

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs.

Examination:

Teoretisk examination av godkänd förhörsförrättare.

Kursintyg:

Efter godkänd utbildning får du en blå intygsbok.

IMG_4307.jpg
Nu utbildar vi nya förare till våra RIB
IMG_4308.jpg

Förarintyg

En genomgång på bryggan innan praktiken börjar.

Praktik

Att planera sjökort och andra förberedelser innan en båtresa ingår i kursen.

Säkerhet

Att öva för olika situationer som kan uppstå är ett viktigt moment i Boat week.