top of page
Förarbevis med Addwater.JPG

FÖRARINTYG FÖR BÅT

Förarintyg är en grundläggande utbildning för dig som ska framföra en fritidsbåt i någon storlek i skärgård eller på insjö. Numera finns även kursen förarbevis som är en snarlik utbildning sett till innehåll men är i första hand av avsedd för dig som ska framföra en vattenskoter istället för en båt. Oavsett om du vill använda förarintyg eller förarbevis för båt så förstår vi vad du menar och vi hjälper dig så klart med de kunskaper du behöver.

Vi erbjuder även kombokurser där du går en kurs men får både förarintyg och förarbevis på en och samma kurs.

Navigation, regler på sjön och säkerhet är några delar som ingår i förarbevis för båt. Förarbevis och förarintyg för båt har inga praktiska moment vilket kursen förarbevis för vattenskoter har. Men i samband med att du går kursen förarintyg eller förarbevis för båt så rekommenderar vi att du bokar och genomför ett praktikpass med oss. Då kommer du få möjlighet att praktiskt tillämpa teorin som du läser under kurser innan det är dags att examineras för förarintyg för båt. Du bestämmer dock helt själv om du vill genomföra praktikpasset innan eller efter den teoretiska examinationen.

För att läsa Förarintyg krävs inga förkunskaper men du måste fylla 12 år det året du genomför kursen.

 

Hela vår utbildning följer kursplanen för förarintyg som beslutats av Nämnden För Båtlivsutbildning, NFB. Tidigare har även namnet skärgårdsskeppare förekommit som namn på samma utbildning. I dag heter det förarintyg och fokuserar på kunskaper för mindre båtar i skärgården eller på insjöar. Många kallar också utbildningen för förarbevis för båt som vi nämnde tidigare.

Addwater erbjuder hela kursen både som lärarledd kurs och som online kurs med möjlighet till stöd via chat, e-mail och telefon. Du får tillgång till föreläsningar och övningsuppgifter samt läsanvisningar. 

När det är dags för examination hjälper vid dig med att boka tid och plats för examinationen.

Våra lärarledda kurser genomförs på fasta datum i centrala Stockholm. 

KOMMANDE KURSER:

Vi har kurser varje vecka.

Du hittar alla datum under "boka kurs".

Har du redan anmält dig

till någon av våra onlinekurser?

Logga in här

MER INFO OM KURSEN FÖRARBEVIS

INTRÄDESKRAV:

Du måste fylla 12 år under kalenderåret för att få genomföra kursen.

FÖRKUNSKAPER:

Kursen kräver inga förkunskaper

EXAMINATION:

Teoretisk examination

KURSINTYG:

Godkänd utbildning ger ett intyg i intygsboken

PRISER:

Förarintyg online - 995 kr

Förarintyg lärarledd - 1995 kr

 

För att genomföra kursen behöver du passare, transportör, linjal och övningssjökort - 395 kr

Examination - 625 kr.

Båtpraktik dager - 2495 kr (frivillig)

Båtpraktik mörker - 2495 kr (frivillig)

Förarintyg med båtpraktik för dig som är

FÖRARINTYG

Förarintyg som även går under namnet förarbevis och skärgårdsskepparen är en grundläggande utbildning för dig som ska framföra en fritidsbåt.

LAGAR & REGLER

Vi går igenom alla viktiga regler och vilka lagar som gäller på sjön

Sjävägsreglerna gäller alla på sjön
Båtpraktik på Jungfrusund

BÅTPRAKTIK

Vi erbjuder möjlighet att genomföra relevant båtpraktik i dagsljus i samband med kursen.

HAR DU NÅGRA FRÅFOR OM KURSEN?

Så, du funderar på att skaffa ett förarbevis för båt? Det är en klok tanke! Att inneha ett förarbevis för båt öppnar en värld av möjligheter och fördelar som kan förbättra din båtupplevelse på flera sätt. 

Ett förarbevis för båt är inte bara ett stycke papper. Det är en symbol för din kompetens och ditt engagemang för säker båtkörning.

 

Genom att följa regler och bestämmelser som krävs för att få förarbeviset, blir du juridiskt överensstämmande och undviker potentiella böter och rättsliga konsekvenser.

 

Men viktigare än så är att du blir en säkrare båtförare.

Med kunskapen om navigering, nödsituationer och rätt användning av säkerhetsutrustning som ett förarbevis ger, kommer du vara bättre förberedd att hantera potentiella faror på vattnet, vilket skyddar både dig själv och andra i din omgivning.

Försäkringsbolag belönar ofta båtförare som har ett förarbevis för båt.

 

Varför? Eftersom de betraktar dig som en mer kompetent och säker förare, vilket minskar deras risk. Följaktligen kan du njuta av lägre försäkringspremier och bättre försäkringsvillkor, vilket sparar pengar och ger dig extra trygghet.

Drömmer du om att hyra eller låna en båt för en dag av avkoppling eller äventyr? Många båtuthyrningsföretag och båtklubbar kräver att deras kunder har ett förarbevis för båt.

 

Att inneha detta dokument öppnar dörrar till ett större utbud av båtar och båtmöjligheter, så du kan utforska vattnen på ditt eget sätt.

Utöver de praktiska fördelarna, ger ett förarbevis för båt en personlig utveckling.

 

Du kommer att känna dig tryggare och mer kapabel när du hanterar båten, och ditt självförtroende som båtförare kommer att skjuta i höjden. Detta kommer att göra din båtupplevelse mer njutbar och avkopplande.

VAD ÄR FÖRDELARNA MED ATT HA ETT FÖRARBEVIS FÖR BÅT

bottom of page