top of page
Ta Fartygsbefäl klass VIII hos Addwater och börjar jobba till sjöss!.heic

FARTYGSBEFÄL KLASS 8 
SKEPPAREXAMEN

Har du redan anmält dig

till någon av våra onlinekurser?

Logga in här

Fartygsbefäl klass VIII är en utbildning för dig som vill bli befälhavare på mindre yrkesfartyg för till exempel rib- eller segelcharter, fiskeguidning, personbefodran, arbetsbåtar och liknande. Det gamla namnet Skepparexamen lever än idag kvar men det korrekta namnet är Fartygsbefäl klass VIII där "klass 8" skrivs med romerska siffror. 

Utbildningen Fartygsbefäl klass VIII genomförs på 6 dagar med lärare. Till detta kommer även en del egna studier. Fartygsbefäl klass 8 omfattar utbildning i navigation, radar, GMDSS (VHF), fartygsteknik, och säkerhet. Kursplanen omfattar många delar vilket gör att det även blir en komplett utbildning för dig som endast ska framföra fritidsfartyg.  

Komplett kurs för fartygsbefäl - Navigera mot framgång på sjöarna

Vår heltäckande och berikande kurs för fartygsbefäl är utformad för att ge dig en djupgående förståelse och praktisk erfarenhet inom sjöfartsområdet.

 

Kursen integrerar en balans mellan praktiska övningar och teoretiska studier och äger rum i våra moderna och välförsedda lokaler på vackra Ekerö.

Efter att ha framgångsrikt avslutat både de krävande examinationerna och visat närvaro under de obligatoriska delarna, kommer du stolt att motta ett välförtjänt kursintyg.

 

För att förbättra din inlärningsmiljö och göra din studietid mer bekväm och njutbar, inkluderar vi även dagliga luncher och fika för att hålla dig energifylld och engagerad.

Vår kurs erbjuder även en spännande möjlighet för distansstudier med vår Fartygsbefäl klass VIII onlinekurs. Denna innovativa möjlighet låter dig utforska en stor del av kursinnehållet på avstånd, flexibelt anpassat efter ditt eget schema och tempo.

Med enbart en dator och en internetuppkoppling kan du fördjupa dig i ämnet var du än befinner dig. Du behöver aldrig känna dig ensam, eftersom våra erfarna lärare står till ditt förfogande för att besvara dina frågor via chatt, e-post eller telefon.

För att säkerställa att du får en helt omfattande inlärningsupplevelse, har vi även en särskild lärardag där vi går igenom de praktiska momenten som krävs för din kommande roll som fartygsbefäl.

 

Genom att tillämpa dina nyvunna kunskaper i en praktisk miljö under lärardagen, kommer du att känna dig ännu mer självsäker och redo att hantera utmaningarna som väntar.

 

Din resa kulminerar med en noggrann teoretisk examination som mäter din färdighet och insikt inom området. Med vårt omfattande och välinriktade kursinnehåll och stöd från våra experter är du välutrustad för en lovande framtid som fartygsbefäl.

MER INFO OM KURSEN

INTRÄDESKRAV:

För att få genomföra kursen krävs ett giltigt läkarintyg för sjöpersonal

FÖRKUNSKAPER:

Kursen kräver inga förkunskaper

EXAMINATION:

Teoretisk examination

KURSINTYG:

Ja, kursintyg utfördas efter mall från Transportstyrelsen

Ditt resultat redovisas i sjömansregistret

BOENDE:

Ca 1,5km ifrån våra lokaler finner du två olika hotel

PRISER:
Lärarledd kurs - 6 dagar

I priset ingår litteratur, examination, kursintyg och lunch.

12 500 kr inkl moms

 

Online distanskurs + en dag med lärare 

I priset ingår litteratur, examination samt kursintyg. 

7 000 kr inkl moms

KOMMANDE KURSER:

Starta kursen när du vill!

De praktiska momenten genomförs vid ett tillfälle per månad.

Alla våra datum för kommande kurser hittar du under Boka online!

Utbildning i radar och mörkernavigation ingår i kursen.

IMG_2063.jpeg

SÄKERHET

Kursen omfattar flera moment inom säkerhet bland annat utbildning i första hjälpen inkl hjärt och lungräddning.

IMG_1228.jpeg

Du får lära dig om sjökort, instrument och sjövägsregler.

bottom of page