top of page

Nu krävs det körkort för vattenskoter för att åka på vattenskotersafari

Uppdaterat: 14 feb. 2021

Vi på Addwater har erbjudit vattenskotersafari sedan 2015, men sommaren 2021 kommer att se lite annorlunda ut. Från och med sommaren 2021 kommer vi att kräva vattenskoterkörkort för deltagarna som följer med oss på safari. Den här artikeln ska främst handla om vattenskotersafari. Vi planerar att återkomma med en separat artikel vid ett senare tillfälle där fokus kommer ligga på hur utbildningen för att ta körkort för vattenskoter ser ut och genomförs.


Vad är då vattenskotersafari? Vattenskotersafari innebär att en guide leder en på förhand planerad och bestämd tur med deltagare på egna vattenskotrar. Vi har tre olika rutter i Mälaren där körtiden är 60, 90 min eller 120 min och tillsammans med instruktören kommer du få uppleva vattenskoter på ett fartfyllt och säkert sätt. Vattenskotersafari är perfekt för dig som är ny på vattenskoter. Kanske precis tagit körkort för vattenskoter och vill testa olika vattenskotrar innan du köper en egen.


Under vattenskotersafari ser instruktören till att vi inte kör för fort där det är fartbegränsat. Instruktören sköter också navigeringen och håller koll på gruppen. Det kommer inte hindra dig från att stå på i högre hastigheter och varje safari har minst en stund med fri körning.

Om ni åker två på en skoter finns det också tid och möjlighet att byta så att båda får köra.

Safari passar framförallt dig som är ny på vattenskoter, men är lika kul att köra även om du är erfaren skoterförare.


Det som är viktigt att tänka på innan vi kör iväg är att lyssna noga på de instruktioner guiden ger. Dessutom ska vi byta om till våtdräkt och ta på en flytväst. Hjälm och glasögon finns att låna om du önskar. Även jacka finns att låna om det behövs. Du kommer också få en genomgång på hur vattenskotern fungerar.


När vi väl är ute och kör så gäller det att hela tiden hålla sig bakom guiden för att inte åka vilse eller gå på grund. Det är väldigt viktigt att alltid hålla koll på ledarskotern såväl som på andra vattenskotrar, båtar och annan vattensport som befinner sig på sjön.


Nu krävs det som sagt körkort för att få boka vattenskotersafari. Addwater planerar för att kunna erbjuda en sådan utbildning från och med våren 2021. Håll utkik på vår hemsida för mer information om kommande utbildningar för att ta körkort för vattenskoter.


Hoppas vi ses i sommar!


/Hälsningar Addwater

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page