top of page

Körkort för att få köra vattenskoter redan sommaren 2021?

Uppdaterat: 14 feb. 2021

Första oktober lämnade Transportstyrelsen över ett förslag på förordning gällande körkort för vattenskoter till Regeringen. Förslaget är att skyndsamt införa körkort för att få köra vattenskoter. Under en övergångsperiod om två år föreslås att den som redan har Förarintyg, Kustskepparintyg, Fartygsbefälsutbildning eller Manöverintyg för högfartsbåtar ska kunna erhålla ett körkort för vattenskoter utan att behöva gå en und utbildning. Enligt förslaget ska den som kör vattenskoter utan körkort för vattenskoter kunna få böter.


Vi på Addwater har både hyrt ut vattenskotrar och arrangerat vattenskotersafari under många år. Vi använder även vattenskoter till vår upplevelse Flyboard. Vi ser positivt på att det nu blir ett krav på körkort för att få köra vattenskoter.


Just nu avvaktar vi innehållet i utbildningen för körkort för vattenskoter. I förslaget till vattenskoterkurs nämns att utbildningen ska omfatta 1-2 dagar med både praktiska och teoretiska moment. Vi kommer ansöka om att få bli arrangör av vattenskoterkurser hos Transportstyrelsen och hoppas kunna komma igång så fort som möjligt med sådan utbildningar på flera olika platser i landet.


2 226 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page