UTBILDNINGAR FÖR  

BÅT OCH VATTENSKOTER

INOM FRITIDS- OCH YRKESSJÖFART

Med våra utbildningar lär du dig allt du behöver veta för att framföra ett mindre fartyg oavsett om

det används som fritidsbåt eller går i yrkesmässig trafik. 

Gamla Skepparexamen har numera bytt namn till Fartygsbefäl klass 8. Vi genomför Fartygsbefäl klass 8 över hela landet både som öppna kurser och som uppdragsutbildningar. Vi har gjort utbildningar från Kalix i norr till Limhamn i söder. Från Strömstad i väster till Visby i öster.

Om du väljer Addwater som leverantör av Fartygsbefäl klass 8 och Handhavande av snabba fartyg så får du lärare som har egna erfarenheter av både driva ett rederi md ribbåtar och av att köra ribcharter. Våra instruktörer är RIB förare eller har lång erfarenhet av annan typ av yrkesmässig chartertrafik i skärgårdsmiljö.

Vi utbildar även dig som kör fritidsbåt och vattenskoter i både teoretiska och praktiska utbildningar. 

IMG_1984.JPG
IMG_0412.jpeg

FARTYGSBEFÄL KLASS 8

Fartygsbefäl klass 8 är en utbildning för dig som vill köra yrkesmässig trafik med mindre fartyg i skärgården eller kustnära. Fartygsbefäl klass 8 ersätter det som tidigare kallades för Skepparexamen. Utbildningen innehåller obligatoriska praktiska moment och avslutas med en teoretisk examination.

Priser:
12 950 kr inkl moms, litteratur, examination och lunch.

Kombo F8 + HSF 18 000 kr plus moms. (22 500 kr inkl moms)

HANDHAVANDE AV SNABBA FARTYG

En fyra dagar lång utbildning för dig som vill lära dig köra snabba motorbåtar och ribbåtar. Snabba fartyg kursen ger dig behörighet att vara befälhavare och styrman på fartyg som kan gå 35 knop eller mer i yrkesmässig trafik. Korrekt namn på kursen är Handhavande av snabba fartyg men i dagligt tal kallas den oftast för snabba fartyg eller HSF.

Priser: 

14 995 kr inkl moms, litteratur och examination.

KÖRKORT FÖR VATTENSKOTER

Just nu pågår en utredning huruvida det ska krävas körkort för att köra vattenskoter i Sverige från och med 15 juli 2021.

Addwater planerar för en två dagar lång vattenskoterkurs som avslutas med både teoretiskt och praktiskt prov.

För att delta krävs att du fyllt 15 år.

FÖRARINTYG MED BÅTPRAKTIK

Förarintyg är en grundläggande utbildning och båtpraktik för dig ska framföra en fritidsbåt. Förarintyget kallas ibland också för skärgårdsskepparen. Oavsett vilket namn du vill använda genomförs Förarintyget på två dagar och fokuserar på grunderna inom navigation, sjövägsregler och säkerhet för dig med någon typ av fritidsbåt och/eller vattenskoter.


Pris: 
4.500 kr inkl moms

För- & eftermiddagsfika samt lunch ingår i kursavgiften. 

160730_pickla-551.jpg
IMG_1228.jpeg

MASKINBEFÄL KLASS 8

Maskinbefäl klass 8 är en grundläggande utbildning i hur en modern bensin- och dieselmotor fungerar. Utbildningen omfattar även grundläggande el samt övriga system ombord såsom framdrivning, värme, pumpar, med mera. 

Pris: 

6500 kr inkl moms, litteratur, examination.

EGEN BÅTCOACH

När du bokar egen båtcoach av oss på Addwater fokuserar vi på att göra dig till en bättre och tryggare båtförare. Vi bestämmer tid och plats och sen börjar en tre timmar intensiv träning i båtmanövrering. 

Pris: 

För utbildning i egen båt.

Grundutbildning i båtmanövrering, 3 timmar - 4995 kr

Fortsättningsutbildning i körteknik i planande fart - 4995 kr

Praktisk navigering i skärgårdsmiljö - 3 timmar - 4995 kr

BOAT WEEK -

FÖR DIG SOM ÄR 12-14 ÅR

Boat week är en utbildning för dig som är 12-14 år och gillar båtar och båtliv. Vi pluggar Förarintyg och varvar lektionerna med många roliga och nyttiga praktiska övningar. Vi fokuserar praktiken på säkerhet och motorbåtar. 

Pris per person:

6500 kr per person

KUSTSKEPPARINTYG

Kustskepparintyg är ett krav i Sverige för att framföra en fritidsbåt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter. Kursen omfattar navigation, säkerhet och regler och avslutas med en teoretisk examination. Förkunskapskrav är Förarintyg samt att du genomfört båtpraktik i dagsljus enligt NFBs riktlinjer.

Pris per person:

6500 kr per person