top of page

Förarbevis för vattenskoter

Torsdagen den 4 feb 2021 var sista dagen att lämna kommentarer på den lag och tillhörande förordning som föreslås för obligatoriskt Förarbevis för vattenskoter. Enligt lagförslaget ska kravet på Förarbevis börja gälla den 15 juli 2021.


Vi har tillsammans med en advokat inom sjörätt gått igenom alla remissvar och de flesta är positiva till att ett förarbevis för vattenskoter införs. Givetvis finns det avvikande uppfattningar men överlag är de flesta positiva.


Hur skaffar man Förarbevis för vattenskoter?

Ett förslag på hur utbildningen ska genomföras och vad den ska innehålla har tagits fram av Transportstyrelsen. Förslaget är en två dagar lång utbildning där första dagen ägnas åt teori.

Första dagen kan genomföras som distansstudier eller som traditionell lärarledd utbildning.


Dag två är det obligatorisk närvaro hos en utbildningsanordnare som ska vara godkänd av Transportstyrelsen. Dagen föreslås börja med diskussioner i grupp för att därefter övergå till praktiska övningar med vattenskoter. Dagen avslutas med både teoretiskt och praktiskt prov.


Sjöpolisen i Sverige uppskattar att det finns mellan 25 000 - 35 000 vattenskotrar i Sverige. Hur många som behöver gå utbildningen Förarbevis för vattenskoter är det ingen som riktigt vet. För att vara säker på att du ska få köra vattenskoter i sommar så gör du klokt i att anmäla dig till en av våra kurser. Blir det inget krav på Förarbevis för vattenskoter så kan du avboka kursen utan kostnad. Du betalar heller inget förrän beslutet är taget.


Välkommen!

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page