top of page

Att jobba på Addwater - Malin berättar!

Uppdaterat: 2 okt. 2020

Hej hopp!


Jag heter Malin, är 17 år och jobbar min tredje sesong på Addwater i år.


Jag kom i kontakt med Addwater första gången genom att jag gick Boat Weak som 14-åring för att ta förarintyg för fritidsbåt. När jag sedan skulle PRAOa i 8an kontaktade jag Addwater, provjobbade och blev kvar. Sommaren efter jag började hade jag tagit Fartygsbefäl Klass 8 och Handhavande av Snabba Fartyg och nu har jag även Maskinbefäl klass 8 (vilket är alla behörigheter för att köra kommersiell RIB). Jag har varit med långt ifrån alla år, men jag tänkte berätta hur det är att sommarjobba, eller för min del säsongsjobba på Addwater.


Att tro att jobba på Addwater endast är att köra vattenskoter, träffa go'a glada människor och käka glass på stranden på Öland är långt ifrån sanningen. Sanningen är den att det ligger mycket slit bakom det event kunderna avnjuter och det är inte många som tänker på det vid första anblicken. Saker kan gå fel eller gå sönder och man måste fort hitta en ny lösning på det uppstådda problemet eller eventuellt kämpa för att få respekt från fördomsfulla människor som tror sig veta bättre än en liten blond 17-årig tjej. Trotts att det är jag som utfört eventet hundratals gånger mer än dem. Ändå hade jag inte bytt bort det här jobbet för något! Att få göra andra människor glada och se deras överlyckliga leenden som skiner upp omgivningen efter att de provat att köra Speedcats eller flugit Flyboard toppar allt. All nedlagd stress och slit blir värt det, varje droppe svett, av bara ett "Fy fan va kul!". Med fantastiska kollegor och en underbar chef blir det bara bättre det är också därför jag stannat och jobbar så mycket som jag gör. Det är sanningen.


Så om du vill ha ett lätt jobb som inte kräver så mycket, är ett jobb hos oss inte rätt för dig. För att jobba hos oss måste du förstå att, oavsett ålder, har du ett stort ansvar vad gällande utrustning och människor omkring dig. Du måste även, antingen vara bra på arbetet vi utför eller ha en stark vilja att lära. Vi gillar att se initiativtagande hos våra kollegor och självklart ska vi vara vänliga och trevliga med stort fokus på kunden. Vi är ju ändå ett service företag :) Men gillar du att göra andra glada, jobba med båtar och inte har något emot lite hårt arbete räcker det en väldigt lång väg.


Jag avslutar med en fin film från ett äventyr från mitt första år då vi körde vattenskoter på ett bröllop. Som ett litet exempel på vad som försegår bakom kulisserna.


Jag hoppas verkligen vi syns, oavsett om det är som kollegor nästa år eller under ett event!


Ha det bra och ta hand om varandra!

Kram Malin :)

502 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page