Vattenskoterkurs - Lär dig allt om att köra och äga vattenskoter!

Dagen börjar med genomgång på sjövägsregler, relevanta delar av svensk sjölagstiftning, omdöme, ansvar och lämplig utrustning. Resten av vår vattenskoterkurs ägnas åt praktik i både låg och hög fart samt säkerhetsmoment såsom åtgärder om du välter med din vattenskoter eller om du får motorhaveri. Målet med vår vattenskoterkurs är att du ska lära dig ta hand om din vattenskoter på bästa sätt samt bli en bättre förare av vattenskoter. Vi fokuserar bland annat på rätt teknik att köra fort och säkert. Under vår vattenskoterkurs kommer du få träna att köra runt bojar i en bana. Du får även information om hur du kan delta i tävlingar med vattenskoter.

 

vattenskoterkurs

Mer information och priser

Vart:
Jungfrusunds Marina, Ekerö eller i er hemmahamn.

Förkunskapskrav:
Inga förkunskaper krävs.

Åldersgräns:
Från 15 år.

När?
Kurser genomförs på förfrågan

Övrigt:
Du som är 15-25 år kan få lägre kursavgift via Idrottslyftet. Kontakta oss så berättar vi hur det går till.

Vattenskoterkurs i tre steg

Vi erbjuder vattenskoterkurs i tre steg. Varje steg omfattar 180 min utbildning.

Steg 1 är för dig som är ny med vattenskoter. Du får lära dig att manövrera skotern i låg fart så du inte får fula märken på din nya fina skoter. Dessutom gått vi igenom grundläggande funktioner och vad som är viktiga att tänka på när du kör vattenskoter.

Pris: 2495 kr per person.

Steg 2 omfattar körteknik i hög fart. Vi tränar teknik i svängar och att köra fort. Även säkerhet ingår i detta moment.

Pris: 2495 kr per person.

Steg 3 omfattar att ta hand om sin vattenskoter före och efter du använt den. Vi går även igenom hur du sjösätter och tar upp skotern på trailer. Dessutom ingår utbildning i sjövägsregler och svensk sjölagsstiftning.

Pris: 1495 kr per person.

 

Under kursen får du öva med vatteskoter från Kawasaki. Du får även låna all utrustning du behöver. Ta med torrt ombyte, handduk och badkläder.