Vattenskoterkurs - Lär dig allt om att köra och äga vattenskoter!

Dagen börjar med genomgång på sjövägsregler, relevanta delar av svensk sjölagstiftning, omdöme, ansvar och lämplig utrustning. Resten av vår vattenskoterkurs ägnas åt praktik i både låg och hög fart samt säkerhetsmoment såsom åtgärder om du välter med din vattenskoter eller om du får motorhaveri. Målet med vår vattenskoterkurs är att du ska lära dig ta hand om din vattenskoter på bästa sätt samt bli en bättre förare av vattenskoter. Vi fokuserar bland annat på rätt teknik att köra fort och säkert. Under vår vattenskoterkurs kommer du få träna att köra runt bojar i en bana. Du får även information om hur du kan delta i tävlingar med vattenskoter.

 

vattenskoterkurs

Mer information och priser

Vart:
Jungfrusunds Marina, Ekerö eller i er hemmahamn.

Förkunskapskrav:
Inga förkunskaper krävs.

Åldersgräns:
Från 12 år.

Kommande kurser i Stockholm:


Kommande kurser på Öland:


Pris:
2495 kr per person inkl lunch och fika.

Övrigt:
Du som är 12-25 år kan få lägre kursavgift via Idrottslyftet. Kontakta oss så berättar vi hur det går till.

Schema för vattenskoterkurs med Addwater!

 

0800 Redan klockan åtta börjar vi vattenskoterkursen med en teorigenomgång där vi går igenom regler på sjön, relevanta delar av sjölagsstiftning, omdöme, ansvar och säkerhet.

 

0945 Fika med macka.

 

1000 Genomgång i hur en vattenskoter fungerar. Tekniska möjligheter och begränsningar. Kontroller du bör göra före sjösättning och start av vattenskotern. Lämplig säkerhetsutrustning i vattenskotern och på den som kör vattenskotern.

 

1200 Lunch

 

1245-1630 Praktik i att köra vattenskoter i både låg och hög fart.

 

1630 Vattenskoterkursen avslutas med information om Svenska Racerbåtsförbundets verksamhet och hur man börjar tävla med vattenskotrar. 

 

1700 Slut.

 

Under kursen får du öva med vatteskoter från Kawasaki. Du får även låna all utrustning du behöver. Ta med torrt ombyte, handduk och badkläder.