Manöverintyg för högfartsbåtar!

Det finns stora besparingar att göra i form av minskad bränslekostnad och dessutom blir du en bättre och säkrare båtförare efter en kurs i ECO driving för motorbåt. Vi kurs bygger på NFBs utbildning Manöverintyg för högfartsbåtar men vi har utvecklat och förbättrat kursplanen en del efter egen erfarenhet och kunskaper från bland annat båtracing. Kursen tar två dagar och innehåller både teori och praktik.

 

Under kursen får du lära dig allt om hur du optimalt framför (trimmar) en motorbåt för bästa möjliga gångegenskaper och bränsleförbrukning. Vi garanterar att du kommer få en helt ny syn på hur en motorbåt ska köras efter vår utbildning. 

 

För dig som vill ha kursintyg på dina nya kunskaper så avslutar du kursen med ett prov. Godkänt prov ger dig NFBs intyg för Manöverintyg för högfartsbåtar. Provet är frivilligt och inget krav för dig som bara vill lära dig mer om att köra motorbåt på rätt sätt och ett säkert sätt.

  • 130922_speedcats-1082
  • 130922_speedcats-1074
  • 130922_speedcats-1058
  • 130922_speedcats-1028

Praktiskt båtägande skriver om ECO driving.

Praktiskt Båtägande kontaktade oss och undrade om det kunde göra ett repotage kring körteknik och ECO driving för motorbåtar med vår hjälp. Självklart sa vi och mötte upp dem en grå och ruggig oktoberdag i Stockholm. Artikeln blev riktigt bra och missade du köpa nr 13 av Praktiskt Båtägande 2014 som kom i butik den 11 dec 2014 så hittar du artikeln här.

 

Mer information och priser

Vart:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7, Södermalm.

För vem:
Alla över 12 år som vill bli bättre på att köra motorbåt. Inga förkunskaper krävs.

Nästa kurs:
Inga kurser planerade just nu.

Pris:
3500 kr inkl praktik, litteratur och lunch.

Övrigt:
Lån av flytväst och varma kläder under praktiken ingår i priset.