Fartygsbefäl klass 8 

Fartygsbefäl klass 8 är en utbildning för dig som vill köra yrkesmässig trafik med mindre fartyg i skärgården eller kustnära. Fartygsbefäl klass 8 ersätter det som tidigare kallades för Skepparexamen. Utbildningen genomförs på fem hela dagar. Till detta kommer tid för examination och praktiska övningar i mörker- och radarnavigering.

 

Fartygsbefäl klass 8 innehåller bland annat navigation, internationella sjövägsregler, radar och instrument, SRC (VHF) samt säkerhet för båt, besättning och passagerare. Inga förkunskaper krävs däremot måste du räkna med att studera några timmar på egen hand.

För att få genomföra Fartygsbefäl klass VIII krävs ett giltigt läkarintyg för sjöpersonal. Kontakta oss så hjälper vi dig med mer information om detta.

  • Förarintyg med Addwater
1 2 3 4 5 6 7 8 Förarintyg med Addwater9

Efter godkänd utbildning får du köra lastfartyg med dräktighet upp till 20 i inre fart. Ett lastfartyg får ta max 12 passagerare. Om du tar fler passagerare än 12 är fartyget ett passagerarfartyg osh ska vara godkänt för detta. Du får vara befälhavare på passagerarfartyg om fartyget har en dräktighet under 20 och om fartygets nationella certifikat tillåter detta. Fiskefartyg får framföras i närfart med Fartygsbefäl klass 8 såvida fartygets längd inte överstiger 12 meter.

Dräktighet är ett mått på fartygets volym. Detta och hur fartyg ska bemannas får lära dig allt om när du går kursen Fartygsbefäl klass 8 hos oss.


Mer information och priser

Vart:
Vi genomför våra kurser i centrala Stockholm.
Väldigt ofta genomför vi utbildning på er arbetsplats.

Förkunskapskrav:
Inga förkunskapskrav men ett läkarintyg för sjöpersonal krävs.

Kommande kurser:
18-22 april 2018

Pris:
8 000 kr plus moms per person.
Kostnad för litteratur och examination tillkommer.

Övrigt:
Vi har genomfört utbildningar sedan 2004. Referenser lämnas gärna på förfrågan.